that part of me left yesterday... the heart of me strong today...

Followers

Monday, October 31, 2011

Terapi


Lately..

Hidup aku agak kacau...
Samada aku lemah atau ni warning dari ALLAH S.W.T kepada aku
Agar tidak leka dalam keasyikkan duniawi..
Aku biarkan perasaan sedih menguasai diri aku..
Mana perginya SYAZNI yang tabah dan takkan senang lut dengan segala dugaan???

Dalam melalui dugaan ni..
Aku agak bersyukur...
Aku ada housemate yang prihatin...
Hari-hari ada ja benda yang dijadikan idea lawak..
Aku bahagia
Walaupun sementara..

Tapi..
Diri ni kadang-kadang
perlukan sesuatu yang berlainan untuk menyembuhkan
segala sakit di hati...
Aku mencari...dan terus mencari...
Sesuatu yang aku sendiri tak pasti...

Tadi...
Lepas webcam dengan "semangat" aku...
Hatiku berbunga-bunga...


*SEMANGAT 1- MUHAMMAD ZARIEF DANISH
*SEMANGAT 2- NUR ZARRA SAFIYYA

Dua orang bebudak ni memang mampu wat aku tersenyum sampai lenguh-lenguh..
Rindunya aku kat depa...
even baru dua minggu lepas jumpa...
Masa start webcam tadi abg (zarief) tanya kat aku

"Acuu..awat muka acu macam orang sombong pun abg tengok..senyum sikit..."

HAHA..masa ni aku dah tergelak besaq dah...
Tahu ja dia bila acu dia tak heppy..
Lepas tu mula la dia merapu-rapu
pasal PS2 dia...GAME...GAME...dan GAME..nyanyi-nyanyi
Aku layankan ja...

Terasa bahagia...
hilang
Segala resah...sakit dihati...
Macam belon buih ditiup angin..
Beterbangan bebas di udara...
HAHA...
Dengan hanya melihat senyuman-senyuman di bibir cumil sayang-sayangku ni...


p/s:

So..
It's true..
Yang orang cakap...
Melihat senyuman kebahagian di wajah kanak-kanak...
Kadang-kadang boleh dijadikan sebagai terapi...
Sebab ianya penuh dengan keikhlasan...

I LOVE KIDS..
=)









In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Sunday, October 23, 2011

UNTITLE



Yuna-Penakut

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Kau bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku







In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Monday, October 10, 2011

U..




tak dapat jumpa...

tak dapat text...

tak dapat kol...

tak dapat IM...

tengok gambaq pun jadi...

at least...I can see u smile even it is not for me...



In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Thursday, October 6, 2011

the journey begins~


Dah hampir sebulan aku kembali ke Seri Iskandar ni...
Oppss..la ni dah tak leh cakap "Seri Iskandar The Land of Nothing" dah..
Sepanjang 4 bulan semester break ni macam-macam dah berubah...
even semua still under construction tapi agak happy la sikit if nak dibandingkan before this kan..
kalau lapaq sangat mcd..lepas ni dah tak yah nak susah-susah pergi Ipoh naik bas goyang...
dekat SIDEC jerk...


Life as a Degree student ni agak hectic la...
Even jadual tak pack sangat...tapi cam letih..
may b sebab dah kena stay kat luar..
sewa rumah...tak macam dulu...dapat kolej...
Tapi kira syukur ALHAMDULILLAH la..
nak dibandingkan dengan orang lain..
rumah sewa ni lebih strategik la..
comfort la jugak kat sini...
and for now...housemate pun ok...


hari-hari pergi kelas aku n nurul car pool dengan tasha n nana (classmate)
kadang-kadang jalan kaki ja if tak hujan...

honestly, aku agak terkejut jugak la..
student fastrack terus masuk sem 2..n tempoh pengajian semua 5 sem..means 2 tahun 1/2 la..
Hurmmm...
Aku harap sangat aku dapat buat yang terbaik sepanjang degree ni..
Yelaa..everything cam semakin tuff ja..
Even sem ni aku dah kena amik subjek Economics dan Financial Account...
Bagi aku yang agak allergic dengan no ni...
Subject ni agak susah la..
But aku suka sangat semua lecturer aku sem ni..
Semua cam nice ..sempoi habeh..huhu
hope result aku pun se sempoiii tu la kan...hakhakhak...

So...
my new journey here begins~~
Doa kan yang terbaik untuk aku..




In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^