that part of me left yesterday... the heart of me strong today...

Followers

Sunday, June 26, 2011

Challenge 1# Put your mp3 on shuffle



Hari ni cuaca mendung, masa aku bawa moto nak mai keja tadi doa ja jangan hujan tengah jalan, kalau tak basah kuyup la aku. Okay sekarang kat dalam kedai ada dua orang ja customer..
Memang tak ada keja lain la aku nak buat jom layan Challenge 1~

First 20 songs that play


  1. Bruno Mars - Count on me
  2. 3 Doors Down - Here Without you
  3. Yuna - Raya Oh yeah
  4. OST You're Beautiful - My heart Cursing
  5. Glee - It's my life (Confession)
  6. Daughtry - What Have we become
  7. Glee - Hey Soul Sister
  8. Zee Avi - I am me once more
  9. Taylor Swift - Tears Drop From My guitar
  10. Arctic Monkeys - Mardy Bum
  11. Opick - Taubat
  12. Daughtry - What About now
  13. Dakmie - Yang Terindah
  14. Justin Bibiaq - Never Say Never
  15. Adira - Aku Ada Kamu
  16. Baa Baa Black Sheep
  17. Rahim Maarof - Jangan Kau Rayu
  18. Opick - Bila Waktu Terhenti
  19. Nickleback - Far Awa
  20. Ingrid Michaelson - The way I Am
Inilah Hasilnya..
  • 3 Doors Down, Nickleback dengan Daughtry band feveret aku..
  • Aku tak minat pun Justin Bibiaq tu tapi lirik lagu tu best..
  • Abaikan No 16..hahaha
  • Opick antara penyanyi lagu Islamic yang menyentuh hati aku..
  • No 17 tu aku start minat lepas dengar HAZAMA AF9 nyanyi.. kawwwtim hehe
  • Yuna, Zee Avi, Adira, Taylor Swift, Ingrid Michaelson, Bruno Mars have a wonderful voice and a superbb song that always touch my heart..


In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Friday, June 24, 2011

30 Challenge




Salam..

Hari ni aku ada blog walking kat salah satu blog yang aku follow dan terbaca satu post pasal 3O Challenge.
Macam interesting ja.
Memandangkan aku agak hidup dalam keboringan dalam 2-3 hari ni.
P keja goyang kaki ja customer pun tak ramai.
Cuti pula dok rumah tengok tv..on9..(walaupun p keja pun asyik on9 ja)
BOSAN..BOSAN..BOSAN..
Bla..bla.. Tak habis-habis nak merungut kan??

So, untuk hilangkan segala habit BOSAN aku ni..
Aku decide nak layan gak lah 30 challenge ni!!
Sekurang-kurangnya aku dapat mengenali diri aku ni lebih baik sebelum aku nak kenal orang lain.
Jom layan~~







In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Monday, June 20, 2011

Look at my heart it smiles for you~



How can you "SM_LE" Without "I"?

How can you be "F_NE" without "I"?

How can you "W_SH" Without "I"?

How can you be "FR_END" without"I"?

"I" am very important!

But this 'I' can never achieve S_CCESS without "U"

In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Sunday, June 19, 2011

Who Says???



[Verse 1]
I wouldn't want to be anybody else

( Hey! )
You made me insecure
Told me I wasn't good enough
But who are you to judge
When you're a diamond in the rough
I'm sure you got some things
You'd like to change about yourself
But when it comes to me
I wouldn't want to be anybody else

Na na na na na
Na na na na na na
I'm no beauty queen
I'm just beautiful me

La na na na na na na na na!
La na na na na na na na na!

You've got every right
To a beautiful life
( C'mon! )

Who says
Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me
That's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful
Who says

[ Verse 2]
It's such a funny thing
How nothing's funny when it's you
You tell 'em what you mean
But they keep whiting out the truth

It's like a work of art
That never gets to see the light
Keep you beneath the stars
Won't let you touch the sky

La na na na na na na na na!
La na na na na na na na na!

I'm no beauty queen
I'm just beautiful me

La na na na na na na na na!
La na na na na na na na na!

You've got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus]
Who says
Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me
That's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful

Who says
Who says you're not star potential
Who says you're not presidential
Who says you can't be in movies
Listen to me, listen to me
Who says you don't pass the test
Who says you can't be the best
Who said, who said
Won't you tell me who said that
( Yeah, WHO SAID!? )

Who says
Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me
That's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful
Who says(x2)



This song very inspiring me..We should proud of ourselves because everyone in this world is UNIQUE and beautiful in their own ways..Just ignore those who always judge you in negative ways..They're just doing nothing but being insecure..Be positive and always believe in yourself in everything you do..
ALLAH S.W.T will always be with you..
Be beautiful.."Kerana dirimu begitu berharga"



In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Saturday, June 18, 2011

Part-time job


Salam..

Hari ini hari ke-4 aku kerja. Sementara nak tunggu masuk belajar balik September ni, cari duit dulu la..Banyak benda yang nak kena settle dengan $$$$$$..Banyak yang berlaku tanpa aku undang tapi Insyallah, whatever it is, I can face it..



Lately, aku quite happy dengan hidup aku..Aku bersyukur, aku ada dia yang selalu ada dan bagi support kat aku bila perlu, dan juga orang-orang disekeliling aku yang ambil berat pasal aku...Cuma kadang-kadang aku agak kecewa sebab aku masih gagal nak kawal emosi dan mula menyakiti orang-orang yang aku sayang..Aku taw aku salah, aku terlalu sensitif sekarang neh disebabkan dalam pala hotak aku sekarang segala urat saraf tengah serabut memikirkan beberapa masalah, I'm so sorry.. aku asyik gaduh ja dengan a*a*g aku..Tak ada niat sebenarnya...tapi tu la aku juga insan biasa yang tak lari dari melakukan kesalahan...Just forgive me okay..hehe


Sehingga Ogos ni..kehidupan seharian aku akan dihabiskan dengan part time job aku sebagai staff kat cc tempat kerja lama aku nih ja..Nothing interesting rasanya, but I'll update soon..For those yang sudi baca blog neh tinkayu ya..


In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Tuesday, June 7, 2011

Nora Elena Tv3 (Adaptasi novel Kasih Yang Suci)






Seberapa hebatkah penangan Drama Nora Elena dalam hidup anda???


Adakah anda cair dan mengimpikan watak suami yang
romantik...caring...handsome...badan tuff....
macam Seth Tan (Aaron Aziz)???

Mesti ramai yang sedang angguk-angguk kepala kan..

persoalannya??



Adakah anda rela mengahwini lelaki yang merupakan seorang perogol pada masa lampaunya?? *

Hehe.. Tepuk dada tanya selera~~


*************************************
Adakah ending drama neh akan sama sebijik macam dalam novel tu?? Sama-samalah kita nantikan...Apa-apa pun Aaron Aziz memang wat aku cair kalau berlakon watak-watak romantik neh..hehe..Watak Nora Elena lakonan pelakon baru Siti Saleha pun tak kurang hebatnya...ok la..
Mungkin perlu timba lebih banyak pengalaman...Semua pelakon Drama neh best, terutamanya watak Yvonne lakonan Wan Sharmila tu memang menjadi..sangat gedikss..aku suka...Tak ramai yang boleh bawak watak gedikss sampai aku suka...Good Job..



In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Thursday, June 2, 2011

Success is a journey..not a destination...


3 Tahun lepas..
Aku tak pernah expect aku akan melalui semua detik-detik yang aku lalui sekarang..
Itu lah kehidupan..
Kita tak tahu apa yang menanti kita di hadapan..

ketika itu..

Aku hanya jadikan apa yang terjadi semalam sebagai semangat dan pedoman
untuk aku teruskan usaha dalam hidupku..

Aku bersyukur kepada ALLAH S.W.T kerana masih memberikan aku peluang untuk menghembuskan nafas aku pada hari ini..

Dan apa yang akan terjadi pada hari esok akan sentiasa menjadi misteri kehidupan..

Kini..

Aku bersyukur dengan apa yang aku miliki dan perolehi...
Inilah aku...masih orang yang sama..tetapi dengan semangat yang berbeza..aku harap aku tak mudah rapuh dengan segala dugaan yang mendatang kelak...Aku harap ini pilihan yang tepat bagi aku..
Semoga September ini menjadi satu permulaan yang akan membuahkan hasil yang terbaik dalam hidup aku..Amin..








In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^