that part of me left yesterday... the heart of me strong today...

Followers

Friday, May 6, 2011



One of my feveret movie~~
Aku suka sangat dengan jalan cita dia...
Best...
Cita neh dah buat aku tersenyum
Dari mula sampai ending...
Bagi sesapa yang minat romantic comedy...
Bolehlah menonton filem neh...

Serba sikit sinopsis pasal cita neh...
Semuanya berkisarkan kehidupan seorang perempuan yang bernama Sophie...


Yang bekerja sebagai "fact checker"...tetapi sangat berminat dengan bidang penulisan..Dia mempunyai seorang tunang seorang chef..yang mayb la mencintai dia...tapi aku tak rasa laki tu macam tuh...dia asyik gila ja dengan kerjaya dia...Neh tunang dia~~



Mereka plan nak pegi Itali..kononnya nak holiday...spend time sama-sama...tapi sebenarnya...
tunang dia neh nak round satu Italy nak cari supplier untuk restoran dia...
(AMBIL KESEMPATAN)..Bila sampai ja kat Italy tu..Laki neh busy nak ke sana-sini untuk cari supplier yang da best..Last-last...tinggal la si Sophie neh sorang-sorang...

Kalau aku jadi Sophie neh dah lama aku p jalan-jalan tinggal ja mamat tuh..huh! memang tu pon yang Sophie neh buat...Satu hari bila dia sampai ke "JULIET HOUSE" dia terkejut..ramai wanita datang ke situ tulis satu surat then lekat dekat dinding rumah juliet tu...ada yang nangeh2...heran dia...then dia stay sat..pastu datang sorang wanita kutip semua surat-surat yang ada kat dinding tuh...Sophie ikut perempuan tuh sampai kat satu tempat dan berjumpa dengan sekumpulan wanita Italy yang menggelarkan diri mereka "secretaries of juliet"...
Mereka neh..Kutip semua surat-surat yang ditulis pastu dilekat kat dinding tuh pastu reply balik surat tuh dengan kata-kata semangat...Satu hari Sophie neh join la mereka neh p kutip surat-surat tuh...pastu dia terjumpa satu surat lama yang terselit dicelah-celah batu-bata dinding rumah juliet tuh...


Nak taw apa yang terjadi lepas tuh....
Sapa nenek ngan laki hensem kat atas tuh???


Tengok la sendiri...
hahahha...
aku dah penat nak terang kat sini..
Mungkin macam tak best ja aku cita kan..
Tapi betul..wa cakap lu..cita neh memang bestttt gila...
tengok la ye...






In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^