that part of me left yesterday... the heart of me strong today...

Followers

Tuesday, November 23, 2010

sewaktu dulu :)


disebabkan rasa boring sangat terperap ja dalam rumah petang tadi aku kuaq la nek moto ronda-ronda taman... (wahh macam wakil rakyat plak :P)

rupanya dah banyak perubahan yang ada kat dalam taman aku neh...
yang paling ketara..
dulu tepi taman aku neh terbentang sawah padi nan menhijau...
tapi sekarang...
semuanya dah ditambun...
yang ada semua taman perumahan yang baru...
rasa macam dah lama sangat aku tak balik...
tak perasan pon perubahan neh..

ronda punya ronda..
aku berhenti la kat taman permainan perumahan baru neh...
riang-ria ja adik-adik tu bermain...
gelak ketawa...
yang bergaduh sebab kalah men tuju guli pon ada...
hahaha sampai nangeh2...

teringat balik
zaman kanak-kanak aku..
huuuuh...
aku dulu agak nakal...
boyish sket la...
walaupun tak ada abang..
tapi kalau main smua ngn budak laki ja aku geng...
xpon join alang aku..
hahaha dia lagi hebat...
kalau men tuju guli...
semua orang nak geng dia...
kira taiko la kat lorong umah kami neh...
kemenangan selalu ja di pihak kami..
hebattt la katakan (bongkak nya aku..haha)
pastu bila ada yang tak boleh terima kekalahan..
mula la tercetus pergaduhan...
nangeh...
sesi ejek-mengejek pon bermula...
pastu ada la dialog macam
"kami habaq kat mak kami aih"
"hampa x bek taw wat mcm tu tuhan marah"

hahahaha...
lawak kan...
best jugak bila terkenangkan kembali zaman dulu-dulu..
jadi kanak-kanak...
tak payah nak pikiaq apa-apa...
main ja...
tuju guli..


pukul berapa datuk harimau...


aci sembunyi..


kayuh basikal..


lepas tu balik rumah belemoih ja...(cakap orang utaqa)


rinduuunya nak wat semua neh...
:)

p/s: dulu2 aku suka men..bersukan...tp la neh...hahaha jogging kat dalam umah ja ^.-




semua gambar neh aku google ja pastu edit2 sket...
thanks kepada pemilik asal gambar2 neh...
:)













In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

gracias amiga :)


wowww 2 post in just one night...
hahaha~ so not me...
tapi aku dah tak boleh tunggu sampai besok...
huaaaaa~~ sungguh excited hingga rasa nak guling-guling dari bilik turun bawah...

finally~ setelah hampir 2 tahun lebih aku mengimpikannya...
dan kalau tengok balik dalam diari zaman muda remaja dulu (hekhek sengal)
memang benda neh ada dalam wishlist aku masa sweet 16...
walaupun sekarang dalam perjalanan nak sampai ke angka 19..
kiqa ok la daripada aku xdapat langsung...

wait..wait..wait...
benda apa yang aku dok beletiaq dari tadi neh??
nak taw?? nak taw??
(hahahaha ada owg kisah ka??)

jeng~~jeng~~jeng~~
neh la benda yang aku dok hingaq dari tadi....
"THE HARRY POTTER NOVEL SERIES"
complete!!!

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Harry Potter and the Deathly Hallows

thanks to my frenz...
because of him and blog neh...
walaupun just ebook..
aku amatlah menghargainya...
salah satu wishlist aku dah termakbul...
awk sgt sweet..
sya xmaw gaduh-gaduh dah dengan awk...
kita kawan kan... :)

enough untuk hari neh..
mata dah sakit...
kepala sudah fening-fening...

p/s: buenas noches amiga
dulce sueƱo :P
(wahwahwah)




In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Monday, November 22, 2010

p/s: life has given me obstacle but still i bite my tongue say its wonderfulll


hari ini adalah hari yang sungguh malang dalam hidup aku...

oooOOO yeah~~

yippy2~~

jutaan terima kasih kepada orang-orang yang terlibat dalam memalangkan hariku neh~~

aku bersyukur..

dan aku terima semua neh dengan hati yang terbuka..

ALLAH MAHA BESAR..

ALLAH MAHA MENGETAHUI...

setiap perbuatan jahat pasti ada balasannya...

cepat dengan lambat ja...

bukan nak mintak

tp tu lumrah hidup..

what goes around comes around~~


Musibah dan ujian itu sebenarnya menyedarkan kita tentang nikmat Allah,

mendekatkan diri padaNya.

Jadi, apa lagi yang layak dibuat kalau bukan bersabar dan bersyukur kepada Allah dengan

mengingatiNya setiap detik waktu.

Sabarlah kita bila diuji biarpun pahit tidak terperi....

Syukurlah kita bila dianugerahkan biarpun tidak sampai apa yang dihajati....

Biar apapun yang Dia beri, anggaplah itu hadiah keimanan daripada

YANG MAHA BERKUASA....




In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Monday, November 15, 2010

T.A.M.A.T


yuhuu~~
finally...dengan berakhirnya paper OMT155 (INTERPERSONAL COMMUNICATION FOR OFFICE PROFFESIONAL) aku tengah hari tadi maka berakhirlah sudah exam aku untuk sem neh...
Alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar...aku dah cuba wat yang terbaik...harap-harap sangat hasil usaha aku neh menjadi...teringin sangat nak DL untuk sem neh...kalau boleh la..huhu

Tadi lepas habih ja paper IPC neh terus aku pecut balik kolej nak packing barang tak habeh lagi..sambil jalan tu call along cakap dah kuaq tol gopeng...haaa...dah dekat la tuu..excitednya aku nak jumpa zarief..rinduu sangat..huhu
bila dah sampai bilik..kemas la apa yang patut...banyak barang dah simpan kat stor dengan scylla ari tuu...so yang tinggal cuma baju ngan buku-buku ja la..bila dah siap packing suma barang..along msj ckp dh kat bawah...turung bawah..bila nampak muka aku ja..zarief dh jerit.."Acuuuuuuuu" hukhuk...rasa macam nak nangis ja masa tuu...
dia tak taw betapa rinduuuuunya aku nak dengar dia panggil aku cam tu lagi... =)
peluk cium..peluk cium..then habih la sesi jejak kasih antara acuu yang comey dan anak sedaranyanya yang poyos~~ hakhak
dah siap isi semua barang-barang dalam keta then bertolak...
ke mana??
ke sini la...
Gambang, Kuantan Pahang...

disebabkan alangku yang ketot dan comei neh tak dapat balik raya neh (final exam x abeh g)
so kami ja la yang mai sini melawat dia..
mama dah siap bawak ketupat ngan rendang lagi... (sodappp :P)
sambil jenguk-jenguk alang kat sini boleh gak jalan-jalan pahang...
dapat la jugak aku release tension selepas dekat sebulan lebih terperuk kat SI tuu...
huhu...letihhh sehari perjalanan...
ngantok...maw zZZzz...

=)
Assalamualaikum...


In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Thursday, November 4, 2010

verily after each difficulty..there's a relief. =)



I have had dreams and I have had nightmares...

but I have conquered my nightmares because of my dreams...

******************************************************************************

In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Tuesday, November 2, 2010

apek senget~



wa xrak taw apa pasai..
tapi kebelakangan neh ar...
pala wa manyak sakit....
kalang-kalang ar...
wa lasa macam maw hentak pala wa kat dinding...
tapi wa manyak walas lagi maa...
kalau wa hentak pala wa kat itu dinding...
alamatnya...
wa jalan daa....

jalan mana??
jalan-jalan cari makan ka??
aiyaaa....
bukan jalan tuu maa...
lu owg paham-paham sendili la...



p/s: otak sudah senget kerana sudah menunggu hampir 2 minggu gap...
record management oooiii

In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^