that part of me left yesterday... the heart of me strong today...

Followers

Saturday, October 23, 2010

Tanah S.I


pejam celik..pejam x celik-celik...huishh, jangannnn bahaya tuu...ngee~
dah dekat setahun aku kat sini...tanah S.I...the land of NOTHING.....hakhakhak...
actually bukannya tak ada papa langsung...
setakat "Mid Valley Rahmat" tuu ada la..(siapa yang stay kat sini taw la apa tuu)

tuuu semua tak penting pun...sebab berbalik kepada tujuan utama aku kat sini adalah nak menimba ilmu...
jadi segala bentuk hiburan yang membuang masa adalah sangat tidak penting....
tapi kalau dah stress study tahap gaban sangat tuu...naiklah bas general p ipoh...
terjamin perjalanan yang "sangat selesa" dan "lancar" ditambah dengan wangi-wangian aromaterapi di import khas dari bangladesh dan myanmar...

mula-mula aku kat sini...huh!! agak stress jugak...
ye la..agak sukar aku nak menyesuaikan diri dengan cuaca kat sini yang sangattt panas...(lagak anak mat saleh ja)
asyik tak sihat ja..mula-mula selsema...diikuti dengan sakit tekak...batuk...then demam...tapi...yang paling teruk aku penah alami ialah..kena gigitan sejenis serangga yang dipanggil "charlie"...bagi yang tidak mengenali menatang neh...dia sangat berbahaya wa cakap luu...berhati-hatilah...dia kenit ja..tapi sekali dia hinggap kat badan hampa...bisa yang ditinggalkan akan membuat ampa sangat menderita....fuhhh...amatlah sakit....
aku ingat g..masa neh adalah antara saat-saat sukar aku...yelaa...kesan gigitan serangga neh bila peluh..terasa macam kulit anda sedang merekah..kesan gigitan dia pun nampak macam kulit
anda melecur..


sakittt wa cakap luu...aku pun tak taw cerok mana menatang neh meh ketit aku...tapi yang pasti...aku sangatlah maluuu bila p U.K masa tuu....maluu aku ngn doktor tuu...tapi dah tuu keja dia...lantak la..hakhak...apa-apa pun aku redha dengan segala dugaan neh..sebabnya waktu macam neh la aku dapat taw sapa sebenarnya yang ikhlas berkawan dengan aku...yang sentiasa ada disisi aku waktu aku susah dan senang..bukan senang ja!! huh!!

sebenarnya..aku sangat beruntung menjadi student UiTM Perak neh...lebih tepat lagi sangatlah beruntung menjadi student faculty OM neh..sebabnya...semua lecturer kat sini memang lah terbaeekkk...bukan setakat lecturer ja..semua kerani kat office tuu pun best...mesra...sentiasa membantu..tak pernah lekang dengan memberikan senyuman...aku heppy sangat boleh study kat sini...all the subject yang aku amek pun semuanya interesting...sekarang bawu aku sedar OM neh memang bidang aku...rasa menyesal plak amek science stream masa from4 & 5 dulu...yela...bajet diri layak jadi doktor..engineer..hekhek...

hidup aku kat sini bertambah-tambah lah lagi beruntung bila aku dapat roomates yang sangat la mantopp...sekepala...depa memang terbaekk....hanya depa dua yang betul-betul memahami aku...jaga aku waktu aku sakit...segalanya lah..iylia...scylla...sahabat sejati aku yang sebenar kat sini...=)

hari-hari aku banyak dihabihkan dengan kelas dari pagi sampai petang...kadang-kadang sampai malam...
walaupun letih..tapi aku rasa puas...sebab buat benda yang aku suka..dan minat...
stress tu perkara biasa...tapi kalau nak diikutkan 95% daripada penyebab aku stress neh bukanlah pasal study..
tapi pasal segelintir insan...yang kadang-kadang banyak menyakitkan hati aku...tapi yang depa sedar dan nampak aku ja yang salah...yelaa...mulut nak laser ja..nak over...time aku diam tak pe la...tapi laqat aku ja nak angguk sabar..angguk sabar...bila aku fire balik mula la nak sentap...
tapi..tak dinafikan juga kadang-kadang aku heppy gak ngan depa..kebaikkan depa ngn aku tak penah aku lupakan...depa neh boleh la dikatakan sebagai kawan...tapi tak boleh dibandingkan dengan sahabat sejati dan kembaq aku di Bintulu nummm...hurm..tak boleh di tandingi..she's my other half..=)

aku harap...sepanjang segala kenangan...pengalaman..pahit..manis..aku kat sini akan menajdi pendorong untuk aku menjadi insan yang lebih berguna dan lebih baek di dunia dan akhirat...
sekarang..ada satu perasaan dihati aku neh yang mengatakan aku mula menyayangi tanah S.I neh..
yang pada mulanya...aku anggap THE LAND OF NOTHING...tapi banyak mengajar aku erti kehidupan sebenar..
mengajar aku hidup berdikari...lebih tabah menghadapi segala dugaan hidup...
plus..sekarang...aku rasa sangat aman..damai...bila angin di S.I neh bertiupan....boleh menenangkan jiwa...



p/s : isnin dah start final exam...boleh pulak aku tulis entry panjang2 camneh..hekhek...



In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Friday, October 22, 2010


end of part 2...
2 days more..dah habih study week..dan 1st day exam aku ada 2 paper..pagi dan petang..
then..gap 11 hari baru la ada paper plak...kebanyakkan student OM part yang lain dah mula plan nak balik umah masa tuu..aku?? tak dak maknanya nak balik...sebab kalau balik mula la nak lupa diri..walaupun semua notes n buku akan ku angkut bersama..tapi kalau dah bersua muka dengan encik tb..hampeh..so..jalan terbaek..better stay ja kat kolej..studyyyyy...


hari-hari yang stress sudah bermula...
sesi mamai-mamai cakap pasal IPC waktu tido..
rasa macam nak belasah orang yang "mengedik" depan aku...(lagak gangster ja)
rasa lapar setiap masa...
stay up hingga bertukar menjadi panda di siang hari..
mula menghantui aku...hohoho

sem neh agak sukar bagi aku..
not bcoz of all the subject susah..
alhamdulillah stakat neh aku boleh..
banyak hal yang terjadi menggangu aku...
but..i've promise to myself..
yang semua tu takkan bagi aku down..
oooOOOO yeah!!!



In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Tuesday, October 12, 2010

9.10.10


hari yang indah...

i'm quite heppy...

even agak shocked bila dia cakap nak ajak aku...

dapat kenal all of his classmate...

makan-makan..

raya..even syawal dah habih...

he's nice...

simple...

coOL...kelakar...

pemalu n CUTE... :)

noly betul...

sepatutnya aku kena bagi dia chance untuk kenal dia dulu...

he's totally different..

x macam yang aku ingat aku kenal dia dulu...

dia boleh jadi KAWAN..bila aku perlukan seorang teman...

dia boleh jadi dr.Fadzilah Kamsah..bila aku perlukan motivation..

dia boleh jadi mangsa buli aku..bila aku borink...:P

he's my "AARON AZIZ"...hakhak..

and i <3 hsm..

"don't b sad"
"i'll be there 4 u"..


p/s:enough jiwang2...:P
In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Tuesday, October 5, 2010

T.A.P.A.H


rumours pasal OM ngan AC kena pindah UiTM Kampus Tapah dah mula tersebar luas...

agak terkejut beruk (tp muka tetap maintain cute :p) gak aku bila dengaq pasal neh...

sebelum neh ada gak dengaq2 cita pasal neh tp yg akan berangkat pegi dengan AC ialah CS!!! napa OM pulak jd mangsa!!!

hukhuk...
actually..
semua neh lgsung x menjadi problem bg aku...
memandangkan aku akan angkut semua GENG BAS SEKOLAH (nama yg agak sengal)...
iylia roomate ku yg sehati sejiwa akan follow (bdak AC)..
cuma yg wat aku berat hati nk tinggalkan lg sowg roomate aku
scylla the borneo gurl..

kami 3owg dh rapat sgt since part 1..
dah banyak juga la benda kami lalui sama2....
suka..duka sama2..
lepas neh aku dah x boleh nk kenakan depa n buli2 depa..
camna t bila penyakit mamai aku menyerang time aku stress???
hukhuk
mesti roomate bwu aku cabut..hahaha..
hanya scylla dengan iylia ja yg betul2 memahami aku...

kalau la suma rumours neh betul..
aku akan sangat merindui saat2 riang ria ngan depa...
aku taw aku x penah cakap neh kat depa yg..
AKU SAYANG SANGAT AMPA...
HIDUP AKU KAT SINI BERTAMBAH RIANG DENGAN ADANYA AMPA..
DARI BUKA MATA BANGUN JA TIDOQ SAMPAI LA TUTUP BALIK...
AKU AKAN SANGAT MERINDUI SAAT INDAH KITA SAMA2...
In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^