that part of me left yesterday... the heart of me strong today...

Followers

Monday, July 19, 2010


hari yang betul-betul menguji kesabaran aku. pagi tadi pkul 9.30 abah hantaq aku kat shahab nak balik Ipoh..sampai ja aku kat shahab aku g kaunter tanya bas dah smpai ka belum..rupanya bas tu dah setia menunggu aku kat lorong 3..aku pun naik cari tempat duduk aku..cari punya cari rupanya dah ada seorang mamat neh dah duduk tempat aku..aku ingat dapat single seat dapatlah aku berkuak lentang sepanjang perjalanan (auta semata-mata ye)..tapi..hampeh....

sepanjang perjalanan tu aku tidur ja..dah sampai sungai perak baru la aku terjaga..lebih kurang pukul 1.15 petang sampai la kat medan gopeng..amik bas g medan kid plak..huh! aku paling tak suka bab neh...aku bukannya eksyen sangat tak maw naik bas tuu tapi situasi dalam bas tuu yang membuatkan aku menyampah!!terlalu ramai sangat shah rukh han dengan
ariel peter pan...
dah la gatal-gatal nak mampos!!! naik ja atas bas..aku berdoa..mintak-mintak lar tak ada salah seorang daripada mereka yang duduk sebelah aku..
dan akhirnya..
alhamdulillah..
tak da..yuhuuu...

dah sampai medan kid..nek bas nak ke sri iskandar pulak...kali neh bas dipenuhi dengan student uitm dan student utp..walaupun ada jugak la 2-3 orang aril peter pan dan shah rukh khan,kira ok la..aku dapat tempat duduk..tak payah la aku nak mengunakan brek kaki ja...lagu-lagu hindustan menemani kami sepanjang perjalanan tu..terasa macam dah kat Mumbai..layan ja la..

doom machale..doom machale doom...
hinnnnnnntttttttt...
dushhhhh.....
adui!!!! sakit...
sedap ja mamat tepi aku neh bagi sebijik kat kepala aku..
kalau tak memikirkan yang dia tak sengaja dah lama aku keluarkan
segala ilmu taekwando yang sempat aku belajar dulu..
(aiceh..bajet je..hehe)
haisyhhhh..
driver bas neh dari aku part 1 lagi bawak bas tak pernah nak cermat..
geram aku..
alih-alih kepala aku juga jadi mangsa..
mamat tu punya la rasa bersalah
bila dia tengok muka aku dah qupa orang nak menangis...
tangan lelaki..sakit la!!!
(zarief danish yang ketot tu penumbuk aku pun senget dagu..hhuhu)

sowy..sowy..sowy...tu ja yang aku dengar..
aku pun dengan berbudi bahasa walaupun muka tak ikhlas..
cakap..
"tak pa"..
sampai ja depan uitm aku cepat-cepat turun..
aku memecut ja langkahku..
satu ja benda dalam kepala aku...
KATIL!!!!
huhuhu...
sambil aku memecut tu..
aku dengar la da orang dok panggil..
awk..awk..awk...
aku pun toleh ar belakang..
rupa-rupanya mamat tadi tu yang panggil aku..
dia cakap..
"awk, sowy eh..saya betul-betul tak sengaja.."
aku cakap..
"tak pe la..saya ok.."
dia senyum ja..pastu dia cakap..
"awk part bpa? nama awk sapa?"
aku jawab..
"saya part 2..nama saya?? humm..apa nama saya eh..
awk..rasanya saya dah lupa la nama saya..ha??
takkan saya dah hilang ingatan kot sebab tadi??"
(hah!! amik ko!!)
dengan selambernya..aku blah camtu ja..
hahaha
mesti dia ingat aku neh senget...
lantak ar..
saat tuu..
apa yang penting??
KATIL!!
aku betul-betul letih...
nak rehat...

sampai ja bilik..
letak barang-barang..
tukar baju..
amik wuduk..
solat..
TIDOQ!!!!

(itu saja yang dapat aku merepek kali neh)






In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^