that part of me left yesterday... the heart of me strong today...

Followers

Thursday, July 22, 2010

tolongggg


huaaaaaaaaaaa.....
sakit...
selsema...
demam...
sedih...
tak larat nak jalan p U.K
(bukan united kingdom ye..unit kesihatan)

aku ada satu perangai bila tak sihat..
mula la...
nak melampau..huhu

aku nak ada seseorang yang boleh
temankan aku..
tengokkan aku..
suap aku makan moi..
(makanan feveret aku..bajet macam baby kan)
bagi aku makan ubat..
boleh manja-manjakan aku...
sebab kalau aku demam
bila aku tidoq
aku akan mamai2
sian roomate aku..terkejut depa...

manja kah aku??
mengada-ngada kah aku??
huh!!
apa aku kisah..
bukan selalu..
masa aku tak sihat ja..
kalau tak boleh ja aku survive sendiri..

hukhukhuk...
kalau aku boleh pinjam doreamon satu hari..
nak ja
aku suruh dia hantar
sesapa jaga aku...
bolehkah??


huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Monday, July 19, 2010

perjalanan....(18 july 2010)


hari yang betul-betul menguji kesabaran aku. pagi tadi pkul 9.30 abah hantaq aku kat shahab nak balik Ipoh..sampai ja aku kat shahab aku g kaunter tanya bas dah smpai ka belum..rupanya bas tu dah setia menunggu aku kat lorong 3..aku pun naik cari tempat duduk aku..cari punya cari rupanya dah ada seorang mamat neh dah duduk tempat aku..aku ingat dapat single seat dapatlah aku berkuak lentang sepanjang perjalanan (auta semata-mata ye)..tapi..hampeh....

sepanjang perjalanan tu aku tidur ja..dah sampai sungai perak baru la aku terjaga..lebih kurang pukul 1.15 petang sampai la kat medan gopeng..amik bas g medan kid plak..huh! aku paling tak suka bab neh...aku bukannya eksyen sangat tak maw naik bas tuu tapi situasi dalam bas tuu yang membuatkan aku menyampah!!terlalu ramai sangat shah rukh han dengan
ariel peter pan...
dah la gatal-gatal nak mampos!!! naik ja atas bas..aku berdoa..mintak-mintak lar tak ada salah seorang daripada mereka yang duduk sebelah aku..
dan akhirnya..
alhamdulillah..
tak da..yuhuuu...

dah sampai medan kid..nek bas nak ke sri iskandar pulak...kali neh bas dipenuhi dengan student uitm dan student utp..walaupun ada jugak la 2-3 orang aril peter pan dan shah rukh khan,kira ok la..aku dapat tempat duduk..tak payah la aku nak mengunakan brek kaki ja...lagu-lagu hindustan menemani kami sepanjang perjalanan tu..terasa macam dah kat Mumbai..layan ja la..

doom machale..doom machale doom...
hinnnnnnntttttttt...
dushhhhh.....
adui!!!! sakit...
sedap ja mamat tepi aku neh bagi sebijik kat kepala aku..
kalau tak memikirkan yang dia tak sengaja dah lama aku keluarkan
segala ilmu taekwando yang sempat aku belajar dulu..
(aiceh..bajet je..hehe)
haisyhhhh..
driver bas neh dari aku part 1 lagi bawak bas tak pernah nak cermat..
geram aku..
alih-alih kepala aku juga jadi mangsa..
mamat tu punya la rasa bersalah
bila dia tengok muka aku dah qupa orang nak menangis...
tangan lelaki..sakit la!!!
(zarief danish yang ketot tu penumbuk aku pun senget dagu..hhuhu)

sowy..sowy..sowy...tu ja yang aku dengar..
aku pun dengan berbudi bahasa walaupun muka tak ikhlas..
cakap..
"tak pa"..
sampai ja depan uitm aku cepat-cepat turun..
aku memecut ja langkahku..
satu ja benda dalam kepala aku...
KATIL!!!!
huhuhu...
sambil aku memecut tu..
aku dengar la da orang dok panggil..
awk..awk..awk...
aku pun toleh ar belakang..
rupa-rupanya mamat tadi tu yang panggil aku..
dia cakap..
"awk, sowy eh..saya betul-betul tak sengaja.."
aku cakap..
"tak pe la..saya ok.."
dia senyum ja..pastu dia cakap..
"awk part bpa? nama awk sapa?"
aku jawab..
"saya part 2..nama saya?? humm..apa nama saya eh..
awk..rasanya saya dah lupa la nama saya..ha??
takkan saya dah hilang ingatan kot sebab tadi??"
(hah!! amik ko!!)
dengan selambernya..aku blah camtu ja..
hahaha
mesti dia ingat aku neh senget...
lantak ar..
saat tuu..
apa yang penting??
KATIL!!
aku betul-betul letih...
nak rehat...

sampai ja bilik..
letak barang-barang..
tukar baju..
amik wuduk..
solat..
TIDOQ!!!!

(itu saja yang dapat aku merepek kali neh)






In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Saturday, July 10, 2010

semester 2 bermula~


minggu pertama kuliah bermula...
subject baru~
lecturer baru~
meaning....
" My name is NURSYAZNI BINTI SHAFIEE and u all can call me SYAZ..
i'm 19 years old..i'm from ALOR SETAR, KEDAH and bla..bla..bla..."

agak boring part neh tapi itulah hakikatnya...


ISNIN, 5 JULY 2010...
5.59 pagi...

Alarm hp ku berbunyi...
dengan bersemangat waja aku bangun..
dalam hatiku berkata..
"ooo yeahh!!! aku bangun awal neh mesti kat bilik mandi tak ada orang"(dengan confidentnya...)

aku amik kelengkapan mandi..
terus menuju ke bilik air..
sampai ja kat bilik air..
langkahku terhenti...
sambil mulut ku ternganga...

"what???? semua bilik mandi FULL!!!!! biaq betoi..sekarang pukul bpa??"

neh mesti kes intake baru neh terlalu ramai...
tu yang sesak...
agak terganggu jugak..tapi apa bleh buAt..depa pun nak mengaji..bukan aku sowg...

dengan hati yang hampa sambil mengutuk2 didalam hatiku..
aku pun beratur menunggu giliran...

"5 minit...10 minit...uishhh lamanya minah neh..mandi ka tido?? neh mesti kes mamai neh..hishhhh...."


semua neh betul-betul menduga kesabaran aku...
sabar ja la...
sudah mandi..aku amik wudhuk..
balik bilik..tunaikan kewajipan aku sebagai HAMBANYA...
dah siap comey2...
tunggu huda..
terus jalan p fakulti...
hari neh agak relax...
coz kelas ada satu ja..
smpai pukul 10 ...
yuhuuuu...
akulah orang yang paling happy di M1115..
kahkahkah...kesian roomate-roomateku...
agak bersimpati dengan mereka...
tunggu punya tunggu...
lecterur document processing tak muncul-muncul..
apa lagi balik la...
huhu..

balik bilik..
teruskan kerja sumbat-menyumbat baju dan barang-barang ke dalam locker...

selesai!!!

dah tak taw apa maw buat...
tido puas-puas..
next week mesti dah banyak assignment...
meaning...

TAK CUKUP TIDOQ~




In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Sunday, July 4, 2010


malam neh malam terakhir kat rumah...
dan..
penyakit tak boleh tidoq aku
tiba-tiba ja hilang...

saat neh...
katil sudah melambai-lambai memanggil aku soh tidoq~
mata aku pun dah tak larat nak celik dah..(cakap orang kedah)...

besok..awal pagi dah nak bertolak balik ke bandar paling sejuk iaitu..
SRI ISKANDAR...
memandangkan huda cakap dia dah cOOP almari besar untuk aku..
hati ku sudah tidak risau lagi..
memikirkan kat mana aku nak sumbat barang-barang aku yg amatlah sikit itu..

kepada my frenz O.B...
sorry eh..
walaupun dah janji tadi nak sembang-sembang..
ngantok sangat dah neh..
nanti free kita sembang k..

mau tidokkk~
nite...


In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^