that part of me left yesterday... the heart of me strong today...

Followers

Friday, June 25, 2010

What Is Love?



What is love? Love is definitely essential in our life. How much we appreciate love in our life? What can we get from love? Here, I will show you what LOVE is.


L
ucky
;


Being lucky as a Muslim. Learn the meaning of love in Islam is beautiful. I love Allah, Prophet Muhammad (pbuh), my parents, family and all my Muslim sisters and brothers.

O
bey
;

Obey the rules in Al-Quran and As-Sunnah, we will surely get the perfect blissful life. There are many things that I learnt in Al-Quran and As-Sunnah, including love. As we know, Islam is a religion that loves peace.

Vow;

Vowing that there is no god but Allah, Muhammad is the Messenger of Allah. Only Allah is The One who we cannot forget. He is always watching us and always cares about us.

Effort;

Love is an effort to get the meaningful life. Always caring and being honest is a vital in love. We need to be caring and honest with our brothers and sisters in Islam and to all people all around the world.

That is LOVE, which will always makes us smile and happy, always in our heart, forever and ever...InsyaAllah...

www.iluvislam.com
By: shi_xunia

In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

........


aku COMPLICATED??

susah nak FAHAM aku??

ok..fine~

tak payah nak cuba FAHAM aku...





In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Wednesday, June 23, 2010

lelaki yang paling kusayang dan kucintai~



tiada lelaki yang betul-betul memahami diri aku..
selain DIA~
tiada lelaki yang aku sayang dan cintai dengan sepenuh jiwa
selain DIA~

DIA yang selama neh banyak berkorban
mencari rezeki untuk kami sekeluarga..
mencuba sedaya-upayanya untuk memenuhi keperluan anak-anaknya...
hanya untuk memastikan anak-anaknya mendapat yang terbaik dalam hidup~

setiap kata-katanya
yang bisa membuat aku mengalirkan air mata..
DIA tak pernah tahu..
DIA selalu ingat air mata aku yang jatuh tu..
disebabkan aku marahkannya...
tapi..
air mata tu jatuh disebabkan
aku marah dengan diri aku...
tat kala diriku lemah..
menempuh badai kehidupan duniawi...

aku teringat memori dulu..
memori yang tak mungkin sesekali aku lenyapkan..
memori yang mengajar aku erti susah senang kehidupan...

Jangan putus asa..
itu yang diajar padaku sejak kecil..
susah dulu..
insyallah..
kita senang kemudian...
dan kini..
syukur alhamduillah...
aku sangat bersyukur dengan hidup aku sekarang..

aku jarang meluahkannya dengan kata-kata...
dengan senyumanku..
aku harap DIA memahaminya...

DIA yang aku maksudkan
ialah...
SHAFIEE B. AWANG...
abah...
adik sayang abah...


maaf~
malam neh agak feeling2..
akan kembali normal...

hensem tak abah aku..
huhuhu...


In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Tuesday, June 22, 2010

sakit ka??


apa dah jadi dengan aku neh..
aku sakit ke apa??
dah 3 hari aku macam neh..
langsung tak boleh tidur...
huaaaaaaaaaaaa....
aku tak rela..
aku teringin nak tidur nyenyak-nyenyak...
mimpi best-best...
tapi....
tak boleh....
tolongggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!
In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Thursday, June 17, 2010

biar betul??


pukul 12.28 a.m..

DIA call aku..

lepas dah agak lama DIA tak contact aku..

tapi tadi..

DIA call aku..

aku agak kekok..

tapi aku wat cool jek...

DIA call nak g taw result DIA..

ALLHAMDULILLAH...membanggakan....

aku pun dah agak DIA boleh wat yang the best~

aku cakap tahniah...

DIA cakap DIA tension~

sebab SPAIN kalah...

aku cakap PADAN MUKA PUAS HATI aku!!!!

DIA cakap nanti kalau free DIA call lagi..

aku tak mengharap~

tapi aku cakap ok..

tuu ja...
In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Wednesday, June 16, 2010

ayuhhh!!!


ouhhhh...
sangat kebosanan nampaknya malam ini...
dah mati akal...
apa la yang boleh aku buat nak hilangkan kebosanan aku neh..

last-last tutup lampu
dok dalam gelap..
ayuh kita mengendap ke blog owg..
pastu gelak sorang-sorang..
(kedengaran agak kesewelan..)

mauunye idak gelak sorang-sorang
pukul 2.10a.m
ulang suara
pukul 2.10 a.m...
waktu semua orang tengah tidur
aku berjaga..
waktu orang berjaga..
aku tidor...
huaaaaaaaaaaaaa
kantoi la..
kalau my future mother in law baca blog aku neh..
CANCEL jadi menantu...muahahaha
"ampun mak..cek bukan pa..cek cuma qado balik tidur...
nanti balik seri iskandar (bandar paling sejuk kat muka bumi) dah tak leh bangun lambat...ngee~"
tapi...
persoalannya..
adakah aku mak mentuaa...
huahua...
biarkan saja ianya diselubungi misteri....

haishhh...
rasa cam nak ja cepat-cepat balik sri iskandar...
aicehhh.
berkobar-kobar semangat nak mulakan sem bwu...
kihkih..
result pun dah taw..
ALHAMDULILLAH...
tahniah syazni...
tak sia-sia usaha ank..
next sem kena usaha lebih lagi taw...
jangan syok lebih sangat...
huhuhu...

~senget
In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Saturday, June 12, 2010

mengaku kalahkah???



boleh tak aku mengaku sekarang??


aku tak kuat walaupun selama neh aku pura-pura kuat...
(milo pun dah x mampu kuatkan aku)

salahkah aku jadi macam neh...

aku dah letih...

dah tak bersemangat...

aku benciiii bila aku camneh....

aku benciii nak mengaku yang aku perlukan seseorang

untuk dengar apa yang aku nak luahkan..

apa yang aku rasa sekarang...

aku benciii sebab aku tak suka

bebankan orang dengan masalah aku...

aku sedia mendengar~

tapi tak mungkin meluahkan~

ramai orang tak taw..

luaran aku mampu tersenyum..

tapi dalaman aku..

hanya ALLAH S.W.T ja yang taw...





In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Sunday, June 6, 2010

B.O.S.A.N


malam yang paling membosankan dalam hidup aku...
benda yang menjadi hobi aku selama neh pun dah mampu membosankan aku malam neh...
apa la nak jadi dengan aku neh..
tak taw bersyukur langsung...
kadang-kadang terasa cam nak balik kampus cepat-cepat..
at least boleh la aku busy kan diri aku neh dengan menjadi ulat buku sementara..
hari-hari busy ja dengan kelas..
tak sempat langsung nak rasa bosan..
tidoq pun tak cukup...

tapi nanti time nak tidoq dok feeling-feeling lebih plak..
kalau teringat kat
abah..mama..zarief....kakakku..serta 2 owg abg ipar ku yg da best n sporting abeh..
al maklumlah..
bilik aku tuu banyak habuk disebabkan aku dan roomate ku amatlah rajin dan begitu byk
masa terluang untuk menyapu sampah..ngeee~

dah la tengah cuti sekolah la neh..
sejak aku kecik g..

cuti sekolah = kenduri kawen...

huaaaaaaa......tak sanggup..
aku paling tak suka kalo kena p kenduri kawen..
mama ngan abah mesti paksa2 suruh p jugak..
mama selalu cakap..
"kalo tak p kenduri orang nanti adik kawen tak ada orang mai"..
aku sangat gerun bila pikirkan ayat mama neh..
jadi akhirnya..
aku mengalah..
p jugak la..
cuba bayangkan kalau aku kawen tak ada orang mai..
ngeri gak tuu..
ish2...

huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......
bosannnnnnnnnnnnnnnn.........




In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Tuesday, June 1, 2010

tag!!




tq to syafeeq sebab bg aku penghargaan neh..
agak terkezut jugak aku...
sbb x penah menerima penghargaan sebegini rupa
selama aku melibatkan diri dlm dunia blogging neh..ngee~
update blog neh pn bila tiba
musim salji kat malaysia neh ja..
huhu..

sedikit sebanyak tentang feeq:
  1. orang kedah..sekampung ngan aku...huhu
  2. geng republic 1991..
  3. pakai spek..
  4. orang lama republic 1991...
huhuhu..2 ja yg aku taw pn...


Tugasan TAG : Award + Tagged
(a) Buat entri berterima kasih atas award yang diberikan.
(b) Berikan kepada 10 / 20 / 30 orang rakan blog korang.
(c) Beritahu kepada rakan - rakan korang bahawa mereka memenangi Award tersebut.
(d) Ceritakan 7 perkara mengenai diri sendiri.
Award Yang Akan Disampaikan

7 perkara pasal aku..
  • pemalu
  • suka gelak
  • suka panda tembun :)
  • anak bongsu
  • benci orang yg suka bermuka2
  • suka berkawan
  • gila on9..
penerima award lepas neh..
hmm spa ye...
ada ka yg follow blog aku neh..huhu

  1. naqib
  2. monica
  3. little kouru
  4. keiry..
  5. norain ishak
huaaaa...dh x taw nak tagged sapa..
aku x besa sgt ngn benda2 cmneh...
5 kiqa ok la tu eh...
huhu =p

In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^