that part of me left yesterday... the heart of me strong today...

Followers

Wednesday, September 16, 2009

salam aidilfitri..



sempena hari raya yang kian menjelma neh..
aku
NURSYAZNI BINTI SHAFIEE
ingin memohon maaf
sekiranya ada
silap dan salah..
terkasar bahasa ke semasa aku excited merapu di blog ini...
mana la taw..
aku juga insan biasa
yang tak dapat lari daripada membuat kesilapan..
(aku antara yg last sekali sampai kalo merentas desa)
jadi..
maafkanlah aku ye..

dengan ini,

terimalah kad raya
yang tak seberapa
daripada aku neh..
sudi-sudilah amik
pas 2
letak kat blog ampa eh..
hehe...



(sila klik pada gambar)

akhir kata,
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN..




In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Tuesday, September 15, 2009

setiaku menanti..


kehangatan aidilfitri sudah mula terasa..
mak cik minah, pak mat rekros dan anak-anak
masing-masing sudah mula busy dengan
persiapan raya...
makcik bedah pulak
busy dengan tempahan baju yang menimbun..
hinggakan kepalanye banyak fening..
al-maklumlah ramai customer banyak mengidamkan fesyen
ala-ala ali baba bujang lapok yang sangatlah
popular pada tahun
neh...
aku pul
ak
seperti tahun-tahun yang lepas..
masih setia menanti
seseorang yang a
matlah ku
sayangi...
dengan seluruh jiwa dan sepak raga..
oop
ppss..
oh...

abang posmen....



kemachoan abg posmen amatlah terrserlah
dengan spek hitam yang amatlah berkilat..
woow mengerlit..huhuuu

(gambar adalah sekadar hiasan semata-mata)
.....
ngeee...
di manakah engkauu..
kehadiranmu amatlah
kunantikan di depan pagar rumahku...
namun kau tetap
tidak kunjung tibaa...
sampainya hatimu
menghampakan hati
adik manismuu ini...
kenapakah tahun ini
tidak seperti
tahun-tahun yang lepas..
peti surat rumahku
hampir roboh
dek akibat tidak
tertanggung lagi
beban kad raya
yang aku terima
daripada peminat-peminatku
di seluruh malaya...
tapi tahun neh...
kemanakah mereka menghilang????
adakah disebabkan
aku tidak pernah membalas
kembali kad raya yang dihantar
atauuu...
mereka yang kedekut seperti haji bakhil..
hurm..
kurasakan teori yang ke-2
lebih tepat...
tidak mengapalah
peminat-peminatku diseluruh malaya..
nantikaann kemunculanku
di depan pintu rumahmu di pagi rayaaa..
biskut dan juadah raya di rumahmu
akan ku sapu
hingga lincin...
werk...
kedekut sangat ngan aku..
nak hantaq kad raya pown malaih noh..
bukan mahal pown..
aku nk kad raya yang besa-besa ja pown..
alaaaa..
yang bila buka ada
soqa m.nasir nyanyi..
satu hari di hari raya..
dua hari di hari raya..
tiga hari jadi hantuu raya..
kihkihkih...
huaaaaaaaaaaaa...nak kad raya..



p/s : kepada sesapa yang beminat nak kirimkan kad raya
kepadaku leh jerit kat kotak jerit kat sebelah neh tidak pown leh ym aku..
kerjasama anda amatlah dihargai..
terima kasih..









In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Wednesday, September 9, 2009

kek padang bola..


tanggal 8.9.09..

iaitu kemarin..

birthday..

seorang budak macho lagi gagah..

bernama Muhammad Zarief Danish






mulut pok pek-pok pek

selalu menghadiahkan

satu tumbukan..

dan tamparannya (gilaa..pnya sakit..hukhuk)

kepada..

acunya..

yang

sweet lagi comey
( ini adalah kenyataan bukan rekaan semata-mata)..




abah,mama,aku,along ngan abg long sama2 celebrate bufday budak comot neh..

gila punya hepy dia semalam..

tapi as always tetap wat macho x abeh2..

menyampah aku...huhu..


petang kemarin aku teman along p cari kek dia..

along nk aku pilih..

so kemarin p la jalan-jalan cari kek dengan perut yang amat la lapar..

namun ku gagahi jugak demi budak comot yang amat kusayangi ini...

singgah kat satu kedai kek aku ternampak sebiji kek yg amatlah sempoiiii!!!...

huhu...

dan hatiku mengatakan..

yeahhh...inilah yang kucari!!!!

lalu aku pown ke kaunter untuk membuat bayar
an..
(guna duit along la..kn anak dia..hahaha)

selepas itu along pown memecut enjin turbo mira modernonya hingga ke rumah..

sampai ja kat umah budak comot tu tengah lena..

fuhhh...selamat...kalo dak menyibok ja budak 2..

aku pown meneruskan tugas aku untuk sediakan goodie bags kat anak2 jiran...

lepas berbuka kami satu family celebrate bufday mamat neh..

kepoyoan dia semakin terserlah apabila dia dapat taw yg birthday kek dia me
rupakan

sebuah...


padang bola...





sempoi ak??

huhu..

mula-mula aku ingat nak cari kek M.U..

tapi teringat pulak yang 2 tahun lepas bufday papa dia a.k.a abg long pown kami beli kek M.U..

so..

x jadi lar..

kek padang bola neh pown jadi la..

untuk poyokan budak 2..

huhu...

jelesnya aku...

harap-harap birthday aku nanti aku dapat kek bentuk rumah idaman aku

yang cam cita when a strangers call 2...

hahahahahahaah......

apa-apa pown

heppy BIrthday zarief...

dah 2 tahun pown...

acu sayang zarief with all my heart..

you're my halo even acu selalu menjadi mangsa buli zarief..hukhuk

semoga zarief panjang umor, jadi anak yang soleh, nanti dah besar belajar rajin-rajin..

n lastly ples..ples..kamoo jangan nakal..

hehe...


In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^

Tuesday, September 8, 2009

ohhh tidak!!!



pagi tadi masa aku bangun sahur...


aku gosok gigi..


then aku cuci muka lak..


aku ratakan air keseluruh muka aku..


tiba-tiba ketika jari jemariku


menyentuh daguku..


ku merasakan seperti daguku tidak ada di disitu lagi...


huaaaaaaaa....aku mula berasa panik...


lalu kulihat wajahku di cermin...


ohhhhhhhhhhh............


tidakkkkkkkkkkk!!!!!!!!!


sangkaanku benar sekali...

daguku sudah hampir tidak kelihatan...


lalu ku duduk memikirkanya sejenak..


apakah sebab semua ini berlaku?????


adakah disebabkan aku menambah nasi 2 pinggan ketika berbuka??


atau..


adakah disebabkan aku lebihan ketiduran kebelakangan ini??


huaaaaaaaaa.................


maafkan aku badan..


kerna aku makan x igt ank..


hahahahaha....


werk....


nanti aku diet lor... kihkih

In a mission on becoming the best that I can be and live life to the fullest ^__^